U svim kontaktima sa žrtvom nadležni organ je morao uzeti u obzir pol žrtve, traumu koju je preživjela, zdravstveno stanje, osjećaj lične ugroženosti i straha i njene neposredne potrebe tokom saslušanja. Izdavanje radne knjižice Uz zahtjev se prilaže: Obrazac radne knjižice Kupuje se u knjižari Lična karta Diploma o završenoj školi 1.

Stanovništvo u ovom naselju je mešovito, a u poslednja dva popisa je zabeležen pad broja stanovnika. Petak 38°C 26°C. Pogledaj novu kolekciju.

Čini se da je JavaScript onemogućen u Vašem pregledniku. Srijeda 38°C 25°C. Razvoju kulture u ovom kraju, sve do novijih vremena, osnovni pečat davala je Srpska pravoslavna crkvaodnosno ovdašnji manastiri: ŠudikovaĐurđevi Stupovi i drugi kao nosioci ukupne duhovnosti u srpskom narodu.

Od institucija, koje se bave kulturom u Beranama, danas, postoje Centar za kulturu sa bibliotekom i Polimski muzej, sa veoma bogatom zbirkom dragocjenih eksponata, a obnovljena i kulturnom djelovanju namijenjena kuća Vojvode Gavra Vukovića. Četvrtak 38°C 26°C. Prijavite se za naše e-mail obavijesti:. Upišite se. Prijavite se na naš newsletter kako biste primali informacije o novostima i akcijskim ponudama.

Povezane vijesti. Po tim haremima je dio varoši nazvan Hareme i taj naziv je ostao do danas.

Imenski prostori Članak Razgovor. U Beranama se nalazi zadužbina Nemanjića Đurđevi Stupovi čijih je godina postojanja obilježeno Berane ima veoma povoljan saobraćajno-geografski položaj jer je magistralnim putem povezan sa centralnom Srbijom, a preko Rožaja i Čakora sa Kosovom i Metohijom.

Kako se još nije oporavila od zadobijenih povreda, korisnica je terapije, traumatizovana nasiljem koje lični kontakti berane preživjela, oštećena nije željela da daje izjavu bez prisustva punomoćnika, ali je to učinila,kako navodi, usled pritiska nadležne tužiteljke Gorice Golubović. Podaci u obrascu Zahtjeva su formirani tako da čine šest osnovnih grupa:. Predsjednik Opštine je nagovijestio i radove na zdanju Kuće Gavra Vukovića, kako bi po dobroj tradiciji, sljedeće godine, nanovo mogli da ugoste polaznike međunarodne škole diplomatije. Show Comments Close Comments.